Tandprotheticus Mark de Jong
Telefoon 078-6155477
Adres Weteringsingel 16            Papendrecht

SpecialisatiesDe volledige gebitsprothese

De volledige prothese word gedragen door volledig tandeloze mensen in de boven en/of onderkaak. Dit soort prothesen worden gemaakt in overleg met de patient.
Zaken als kleur, vorm en stand van de tanden worden bekeken om een individueel, mooi, maar vooral goed passend en functionerend gebit te maken.De partiele gebitsprothese

De gedeeltelijke gebitsprothese wordt op dezelfde manier vervaardigd als de volledige gebitsprothese, met als verschil dat er nog natuurlijke tanden aanwezig zijn. Tevens kan de gedeeltelijke gebitsprothese gemakkelijk worden aangepast indien er een of meerdere tanden verloren zouden gaan naar verloop van tijd. Dit zodat men niet telkens een nieuwe prothese zou moeten laten aanmeten.De frameprothese

De frame prothese is een prima alternatief voor de kunstof partiele prothese. De functie is hetzelfde, alleen is de totale constructie duurzamer door het metalen skelet. Tevens is het gevoel van warm en koud in de meeste gevallen merkbaar beter met een metalen frame prothese. Somige mensen kunnen de metalen ankertjes die soms zichtbaar zijn als storend worden ervaren, maar goed overleg kan dit tot een minimum beperken.De prothese op implantaten

De implantaat gedragen prothese is er in vele vormen en uitvoeringen. Dit komt voornamelijk door de gebruikte onderstructuur. Veel mensen kennen de zogenaamde "klik" prothesen. Deze bestaat uit een aantal in het implantaat geschroefde knopjes waar de prothese overheen kan klikken.

Tevens zijn er ander constructies mogelijk. Zo kan u denken aan drukknopjes, gouden staven en zelfs combinaties van de verschillende methoden. Welke manier er gebruikt wordt is pas te bepalen na een consult waar de wensen van de patient en de technische mogelijkheden worden besproken. Uiteraard wordt een belangrijk aspect als kosten niet vergeten aangezien deze meestal hoger zijn dan de standaard prothese.
Een groot voordeel daarentegen is dat het implantaatdeel een zeer lange levensduur heeft, en een buitengewone functionaliteit.Reparaties

Het gebeurt altijd op de tijden dat het niet uitkomt. Een prothese die breekt, een scheur erin of zelfs tanden die uit zijn gebroken. Neem even contact op met ons en wij doen ons best om u snel weer op pad te helpen. Vaak kunt u zelfs even wachten op uw prothese terwijl wij deze weer als nieuw repareren.Aanpassingen (rebasing)

Na verloop van tijd word de pasvorm van een prothese minder. De kaken kunnen slinken, er kan sprake zijn van gewichtsveranderingen of andere oorzaken. Een niet passend kunstgebit is niet altijd even comfortabel.

De methode om dit verloop in pasvorm op te vangen noemen we het maken van een rebasing. Er word een nieuwe laag in de proothese aangebracht, waardoor deze weer als nieuw zit en weer voor langere tijd zorgt voor een goed draagcomfort, fatsoenlijk kunnen eten en geen loszittende of bewegende protheses meer in de mond. Heeft u last van een prothese die niet meer lekker zit of functioneerd, informeer even wat de mogelijkheden voor u zijn.